Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közúti baleset - kártérítés képes leírás - Kártérítés.tlap.hu
részletek »

Közúti baleset - kártérítés - Kártérítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karterites.tlap.hu » Közúti baleset - kártérítés
Keresés
Találatok száma - 9 db
Fizetés helyett fenyegetett és feljelentett a biztosító

Fizetés helyett fenyegetett és feljelentett a biztosító

'Hat év és egy jogerős bírói ítélet sem volt elég ahhoz, hogy egy dabasi nőnek kifizesse a Generali-Providencia biztosító az autójában keletkezett kárt, pedig a vétkes sofőr elismerte hibáját. Cikkünk szereplőjét a cég 'meg is fenyegette', majd feljelentette csalás miatt. Az érintett jogi képviselője viszont a biztosítót jelentette fel. Ahelyett, hogy a kifizette volna a vétkes autós által elismerten okozott kárt a Generali-Providencia Biztosító, előbb megfenyegette, majd fel is jelentette Juditot. Pedig amikor 2006 április 28-án a dabasi nő Budapest XIX. kerületében karambolozott, még úgy tűnt, sima ügy lesz a kocsiban keletkezett 750 ezer forintos kár rendezése. A vétkes autó sofőrje elismerte, hogy ő hibázott, így a kárfelvétel, és a javíttatás után el is küldték a számlát az autós felelősségbiztosítójához, a Generali-Providenciához. A cég azonban nem akart fizetni, majd Judit többszöri érdeklődésére hetek múlva egyeztetésre hívták őt. Ott legnagyobb megdöbbenésére közölték vele: a Generali által felkért szakértő szerint úgy, ahogy bejelentették, semmiképpen nem történhetett a baleset. Ezután a nő szerint nyíltan megmondták: nem fizetnek egy fillért sem. Sőt felszólították, hogy mondjon le a kárigényéről. Mikor Judit erre nem volt hajlandó, közölték: csalás miatt feljelentik. ...' HVG online 2013.06.26.

Járna a kártérítés, de csalónak néz a biztosító

Járna a kártérítés, de csalónak néz a biztosító

'A biztosító arra hivatkozik, hogy csak a csalásokat akarja kiszűrni, miközben az ügyfél fel van háborodva. Miképp lehet, hogy a baleset okozója elismeri a felelősségét, de mégsem egyszerű egyről a kettőre jutni kárrendezéssel? Pedig lehet, hogy a biztosító is olcsóbban megúszná. Molnár Péter a Tétényi úton araszolt egy júniusi délután, amikor hirtelen hátulról nagy lökést érzett, a Volvója pedig belement az előtte lévő autóba, az meg a sorban az előtte lévőbe. A Volvo használhatatlan lett, és öt hónapja a garázsban áll. A biztosító annak ellenére nem akarja kifizetni a káromat, hogy a vétkes sofőr elismerte felelősségét - mondta a hvg.hu-nak Molnár Péter. Az eset egyáltalán nem számít egyedinek. Gyűjtésünk során találkoztunk olyan példával, amikor a biztosító a megszületett jogerős ítéletet is nehezen hajtja végre, pedig a helyzet már a kezdet kezdetén egyértelműnek látszott. Az autótulajdonosnak ellopták a kocsiját, és noha a gépkocsira megkötött casco lopás esetére is szólt, négy évig tartó jogi huzavona következett. A végén a biztosítónak annyit kellett fizetnie, mintha új gépkocsit loptak volna el. Az érthetetlen nemteljesítéseknek az oka a biztosító szemszögéből leginkább az, hogy nagyon sok a biztosítási csalás. Az ügyfelek viszont úgy látják, hogy a biztosítók a kifárasztásukra játszanak ...' HVG online 2013.11.15.

A hurghadai buszbaleset miatt végre kártérítést kapnak

A hurghadai buszbaleset miatt végre kártérítést kapnak

Csaknem két év után vasárnap sikerült pontot tenni a hurghadai buszbaleset ügyének végére: az áldozatok és hozzátartozóik komoly összegű kártérítést kapnak - mondta Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap az MTI-nek. 2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáitól a repülőtérre, amikor az első busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 27 pedig súlyosan megsérült. A nagykövet felidézte: ezt követően kártérítési eljárás kezdődött, amelyet most sikerült lezárni. Vasárnap a kairói magyar nagykövetségen megszületett az a megállapodás, amelynek értelmében 'egy elég komoly összeg' illeti meg a károsultakat és hozzátartozóikat - közölte. Hozzátette: a megállapodás szerint nem lehet a nyilvánosság elé tárni, hogy mekkora összegről van szó. A diplomata hangsúlyozta: hosszadalmas és nehéz tárgyalások folytak az ügyben, nemzetközi magánjogi szempontból is bonyolult volt az eset. Nagyon komoly erőfeszítések árán sikerült most már megnyugtatóan rendezni az ügyet, a megoldással minden fél elégedett lehet, méltányosnak tekinthető - vélekedett a nagykövet.

Károkozás pótkocsival  fordulat a bírói gyakorlatban

Károkozás pótkocsival fordulat a bírói gyakorlatban

A jövőbeni hasonló esetekre is jelentős hatással bíró döntést hozott a Kúria abban az ügyben, amikor egy pótkocsis szerelvény vontatmánya a közúti felüljáró alatt áthaladva menet közben felnyílt, és ennek következtében a billenő rakfelület az autópálya felüljáróban több tízmilliós anyagi kárt okozott. A Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda vezetője szerint a Kúria tárgyi döntésében kifejtett elveket a jövőben érdemes lesz mind a járműszerelvények üzemeltetőinek, mind a biztosítók kockázatelemzőinek, mind a biztosításközvetítőknek már a biztosítások megkötése során figyelembe venni.

Négymillióval kért bocsánatot Rezesova anyja ?

Négymillióval kért bocsánatot Rezesova anyja ?

Négymillióval kért bocsánatot Rezesova anyja A szerdai tárgyaláson egyelőre nem sikerült bizonyítania a szakértőknek, hogy Eva Rezesová, a tavaly négy ember halálát okozó baleset okozója ittasan vezetett. Ezalatt a háttérben az ügyvédek már a leendő kártérítés összegéről egyeztetnek a családokkal.

Kátyúkárok felét nem fizeti ki a biztosító

Kátyúkárok felét nem fizeti ki a biztosító

A téli hónapok végével egyre több kátyú alakul ki a közutakon, amelyek a gépjárművekben nagyon komoly károkat, de akár balesetet is okozhatnak. A káresetet követően nagyon fontos, hogy a megfelelő lépéseket tegyük annak érdekében, hogy a kárunkat mielőbb fedezze a biztosítótársaság. Azonban a kátyúval kapcsolatos kárbejelentések közel felét elutasítják a hiányos adminisztráció miatt. a Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai szerint.

Teendők kátyúkár esetén

Teendők kátyúkár esetén

A kátyú és a téli autózás kéz a kézben jár Magyarországon. Bármennyire is rutinos vezetők vagyunk és éles a szemünk mint egy sasé, néha elkerülhetetlen, hogy kátyúba hajtsunk. Ilyenkor a sebesség és a kátyú nagyságától függően sérülések keletkezhetnek a gumiabroncson, a felnin, a legrosszabb esetben akár a futómű is meghibásodhat

Karambol:  mit tegyen utána ?

Karambol: mit tegyen utána ?

Ha karambolozott, ne tetézze a bajt! Mit tegyen, ha balesetet szenvedett, avagy sokszor nem az ütközés a legnagyobb veszteség! Néhány dolog, amit feltétlenül tegyen meg, ha autójával baleset éri! Egy valós eset leírása, és sokszázezer forintos tanulságok...

Ki és mit fizet, ha ismeretlen a károkozó ?

Ki és mit fizet, ha ismeretlen a károkozó ?

Mire számíthatunk, ha ismeretlen a károkozó? A rövid válasz az, hogy nem sok jóra. Ha ismeretlen a károkozó, vagy a károkozó jármű, akkor a személyi sérüléses károkat teljes egészében kifizetik, de az összetört autó javítását csak akkor kapja meg a károsult, ha a közlekedési baleset súlyos személyi sérüléssel járt.

Tuti menü