Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kártalanítás képes leírás - Kártérítés.tlap.hu
részletek »

Kártalanítás - Kártérítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karterites.tlap.hu » Kártalanítás
Keresés
Találatok száma - 6 db
Utasok kártalanítása a Malév csődje miatt

Utasok kártalanítása a Malév csődje miatt

Malév-csőd: félnek a szállodák, kártalanítás jár az utasoknak Legalább tízszázalékos forgalomcsökkenésre számítanak a szállodák a Malév csődje miatt. Azt mondják, komoly gondot okozhat az ágazatnak, ha rövid időn belül nem változik a helyzet. Közben az utazási irodákban rendkívüli nyitva tartással fogadják a pórul járt utasokat. Az ATV által megkérdezett ügyvéd szerint kártalanítás mindenkinek jár, sőt az uniós szabályok szerint azok, akik előre fizettek, nemcsak a pénzüket követelhetik, de kártérítésre is jogosultak.

Bankbetétesek kártalanítása  Soltvadkert és Vidéke Takarékszöv

Bankbetétesek kártalanítása Soltvadkert és Vidéke Takarékszöv

Megkezdődött a Soltvadkert és Vidéke betéteseienk kártalanítása Budapest - Szerdán megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását, amely automatikusan történik. Az OBA szerdai közleménye szerint a kártalanítás során a betétesek - mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások - személyenként maximálisan 100 ezer eurónak megfelelő, vagyis mintegy 28,9 millió forint kártalanítást kaphatnak.

Településrendezéssel összefüggő korlátozási kártalanítási eljárás

Településrendezéssel összefüggő korlátozási kártalanítási eljárás

Településrendezéssel összefüggő korlátozási kártalanítási eljárásokkal kapcsolatos tájékoztató az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény rendelkezései alapján Békés Megyei Kormányhivatal honlapjáról. Településrendezéssel összefüggő kártalanítás: Ha a) az ingatlan rendeltetését, használati módját a helyi építési szabályzat, illetőleg a szabályozási terv másként állapítja meg (övezeti előírások változása) vagy korlátozza (telekalakítási vagy építési tilalom), és b) ebből a tulajdonosnak, haszonélvezőnek kára származik. Ha az ingatlanhoz fűződő korábbi, a helyi építési szabályzatban foglalt építési jogok keletkezésétől számított hét éven belül kerül sor jogok megváltoztatására vagy megszüntetésére, a tulajdonosnak - kérelmére - kártalanítás jár. A kártalanítás összege az ingatlannak a korábbi rendeltetése alapján megállapítható régi és az új szabályozás eredményeként megállapítható új forgalmi értéke közötti különbözet. A hét év eltelte után csak a használat gyakorlásába való beavatkozásért és csak akkor jár kártalanítás, ha a változtatás a korábbi használatot megnehezíti vagy ellehetetleníti ...

Kártalanítás vérzékenységben szenvedők HCV fertőzése miatt

Kártalanítás vérzékenységben szenvedők HCV fertőzése miatt

Magyarországon a vérzékeny betegek 90%-a hepatitisz C-vel fertőződött meg a születésüktől fogva tartó gyógykezelésük során rendszeresen kapott nem vírusinaktivált vérkészítmények (vér, vérplazma, krioprecipitátum, liofilizált krió) következtében. A fertőzés veszélye 1992 közepéig állt fenn, mindaddig, míg egy egészségügyi miniszteri rendelettel kötelezően bevezették a véradók HCV antitestre való szűrését, azonban a nem vírusinaktivált készítmények 1993-as kivonásáig még így is fennállt a lehetősége a HCV- és a HIV-átvitelnek.

Hepatitis C miatti kártalanítás

Hepatitis C miatti kártalanítás

'A hepatitis C-fertőzések (HCV) nemcsak egyre növekvő népegészségügyi problémát jelentenek, de az igazságszolgáltatás gépezetét is alaposan igénybe veszik. A peres eljárások többsége az állammal szemben indított olyan kártalanítási eljárás, ahol még a kötelező HCV-szűrés bevezetése előtt kapott transzfúzióval összefüggésbe hozható fertőzés képezi a jogvita tárgyát. Az alábbiakban röviden áttekintjük a hepatitisperekkel kapcsolatos jogi problémákat, a még kialakulófélben lévő bírói gyakorlatot, majd részletesen ismertetünk egy ritkábban előforduló hepatitis-jogesetet. Ebben az ügyben a jogerős bírói ítélet azon alapult, hogy a felperes (aki foglalkozását tekintve orvos) vélhetőleg a munkáltatójánál, a kórházban szerezte a betegségét, ahol nem voltak adottak a vérrel való érintkezés elkerülését lehetővé tevő feltételek. A jogerős ítélet szerint a felperes állapota foglalkozási megbetegedésnek minősül, és a kórházat kártérítés fizetésére kötelezték.' Dr. Dósa Ágnes írása 'A hepatitis C-fertőzés miatt megítélt kártérítés' címmel

Tuti menü