Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ingatlanokkal összefüggő kártérítés képes leírás - Kártérítés.tlap.hu
részletek »

Ingatlanokkal összefüggő kártérítés - Kártérítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karterites.tlap.hu » Ingatlanokkal összefüggő kártérítés
Keresés
Találatok száma - 7 db
Kártérítést kér szállodája csillaga miatt

Kártérítést kér szállodája csillaga miatt

'Kártérítési pert indít az Origo ellen Széles Gábor vállalkozó 2013. november 16., szombat 08:58 | MTI BUDAPEST | Személyiségi jogsértés miatt kártérítési pert indít az Origo ellen Széles Gábor a hírportálon pénteken megjelent, és a vállalkozó szerint személyére és a Batthyány Wellness Kastélyra vonatkozóan valótlan állításokat tartalmazó cikk miatt. A per megindításáról Széles Gábor közleményben tájékoztatta az MTI-t. A hírportál azt írta: honlapján, Facebook-oldalán és a friss képek tanúsága szerint a homlokzatán is négycsillagos hotelként hirdeti magát Széles Gábor nagyvállalkozó zalacsányi wellnesshotele, a Batthyány Kastélyszálló. A szálloda azonban sohasem szerezte meg az ehhez szükséges minősítést - tette hozzá. ...' www.ujszo.com

Szétrepedt falak a 43-as út forgalma miatt

Szétrepedt falak a 43-as út forgalma miatt

Szétrepedt falak, éjjeli könnyek - Dobó Csaba 2009. szeptember 10., csütörtök Életveszélyben élnek a 43-as út forgalma miatt Szinte kettérepedt már a Szőregi út mellett lakó Popovics Zoltán háza, aki feleségével együtt a 43-as Egyesület segítségét kérte. A szervezet a kamionforgalmáról hírhedt út mellett lakóknak nyújt jogi segítséget a rezgéstől komoly károkat szenvedett házaik kártérítési igényében. Az első szegedi károsult bejelentésénél a SZEGEDma.hu is ott volt. A Popovics házaspár példáját több szegedi polgár is követheti.

Ki fizeti a károkat, ha összeomlik a ház, amelyben lakunk?

Ki fizeti a károkat, ha összeomlik a ház, amelyben lakunk?

Ki fizeti a károkat, ha összeomlik a ház, amelyben lakunk? 2013. augusztus 9. 11:29:00 Nem mindegy, hogy a társasházra, a lakásokra vagy az utcán parkoló autókra kötöttek-e biztosítást vagy sem. A szerdai, Tímár utcai házrobbanás nem egyedüli eset. Mégis a társasházak jelentős részének se vagyon-, se felelősségbiztosítása nincs ma Magyarországon. A szerda hajnalban felrobbant és részben összeomlott Tímár utcai társasház minden, az eseményhez köthető kárát megtéríti a biztosító, miután a társasháznak van biztosítása. A károsultaknak a ház közös képviselőjéhez kell fordulniuk, ő tudja ahhoz a biztosítóhoz irányítani őket, ahol a kárbejelentést meg kell tenniük - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. Papp Lajos szerint a robbanás pontos oka csak a szakértői jelentésből derül ki, néhány általános tanulság azonban már most levonható. Hasonló esemény bármikor bekövetkezhet, olyan épületben is, amelyre nem kötöttek biztosítást - figyelmeztetett az elnök.

Ház előtti hóeltakarítás elmaradása

Ház előtti hóeltakarítás elmaradása

Börtönbe kerülhet, aki nem takarítja el a havat 2012. február 08. 16:59 | Frissítve: 2012. február 09. 11:16 Terhes Brigitta | terhes.brigitta@dtv.hu Debrecen - Akár börtönbe is kerülhet az, aki nem takarítja le a havat a háza előtti járdáról, és emiatt valaki megsérül. A törvény szerint ugyanis, még társasház esetén is a tulajdonosok a felelősök azért, hogy az ingatlan előtti terület síktalanítva legyen. Péntektől a közterület felügyelők is ellenőrzik a járdákat. Ha a figyelmeztetés ellenére sem végzi el a munkát az ingatlan gazdája, akkor akár 50 ezer forintra is büntethetik.

Beázva: ki fizet a végén ?

Beázva: ki fizet a végén ?

Szabó Emese, 2009. július 30. - csütörtök 08:22 'Beázni nem csak akkor kellemetlen, ha saját mennyezetünkről csöpög a víz: vétkesként is kínos az ügy, különösen, ha a károsult az esetről több bőrt lehúzva próbál némi pluszpénzhez jutni. Olvasónk története következik. Levélírónk arról számolt be nekünk, hogy az alsó szomszédja több alkalommal beázott miatta, nagyjából egy négyzetméternyi felületen. A károkat olvasónk tudomása szerint a szomszéd biztosítója megtérítette, de erről levélírónkat külön nem értesítették. Olvasónk az ügybe azon a ponton kapcsolódott be ismét, amikor szomszédja fizetési meghagyást adatott ki ellene - ennek ő ellentmondott, és azonnal saját biztosítóján keresztül próbálta rendezni az ügyet. Biztosítója ennek megfelelően felvette a kapcsolatot a károsulttal, akitől azt a tájékoztatást kapta, hogy az ő biztosítója már kifizette a kárt. Mivel a kár rendezése megtörtént, szó sem lehetett arról, hogy olvasónk biztosítója újból rendezze azt. Az ügy ennek ellenére polgári perként folytatódik, olvasónk pedig nem tudja, mitévő legyen. ...'

Tetőről lehulló cserép, ablakból kieső tárgy

Tetőről lehulló cserép, ablakból kieső tárgy

Tetőről lehulló cserép, ablakból kieső tárgy: ki fizeti a kárt? közzétette: KotelesA 2011. december 19. Forrás: Kubisch Ildikó Előfordulhat, hogy egy társasház tetejéről egy erős szélroham lefújja a cserepeket, egy felerősített reklámtábla leszakad, vagy egy virágtartót véletlenül kilöknek az ablakon. Ha nincs személyi vagy tárgyi sérülés ezek az események nem bírnak - a jog szempontjából - semmiféle jelentőséggel. Azonban ha a lezuhanó dolgok (épületrészek, cégérek stb.) következtében valaki megsérül, vagy valamilyen vagyontárgyban (pl.: gépjármű) kár keletkezik, a felelősség kérdése kulcsfontosságúvá válik. Alábbi cikkünkben most azt mutatjuk be, ki kötelezhető az épületről lehulló tárgy okozta kár megfizetésére.

Mobilátjátszó-torony építése

Mobilátjátszó-torony építése

Tetemes kártérítésre pereltek lakástulajdonosok egy mobilcéget, mert átjátszót épített egy családi házas övezetben, egyébként teljesen jogszerűen. A Fővárosi Ítélőtábla a lakók sugárzástól való félelmét megfelelő indoknak találta a kártérítés megítélésére, függetlenül attól, hogy az megalapozott-e vagy csupán tévhit. Jogos-e tetemes kártérítésre perelni egy mobilcéget azért, mert 15-20 méter magas mobiltelefon-átjátszót húz fel kertes házaktól 20-140 méterre? Persze miért ne, mondhatja bárki. A bázisállomás nyilván rontja a kilátást, tájidegen a családi házas környezetben, sérül miatta a környék intimitása, ráadásul a működést időnként kísérő zajok zavarhatják a nyugalmat is. Sokkal kevesebbért perelnek lakástulajdonosok, arra hivatkozva, hogy egy ablaktól, egy túl magas sövénytől, vagy éppen a közelben nyílt kávézót látogatók és az onnan kiszűrődő zene miatt csökkent a lakásuk értéke.

Tuti menü