Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fogvatartás - kártérítés képes leírás - Kártérítés.tlap.hu
részletek »

Fogvatartás - kártérítés - Kártérítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karterites.tlap.hu » Fogvatartás - kártérítés
Keresés
Találatok száma - 9 db
Másfél milliós kártérítést kap Hunvald

Másfél milliós kártérítést kap Hunvald

Másfél milliós kártérítést kap Hunvald JV Forrás: Hír TV 2013. december 10., kedd 15:50 Nyomtatás Közel másfél millió forint kártérítést illetve költségtérítést ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága Hunvald Györgynek. A VII. kerület egykori szocialista polgármestere azért perelte be a magyar államot, mert szerinte a magyar bíróságok konkrét okok megjelölése nélkül rendelték el, majd hosszabbították meg többször az előzetes letartóztatását. Hunvald közel három évet töltött előzetes letartóztatásban, majd másfél év börtönre ítélték hivatali visszaélés miatt. Az Európai Bíróság szerint a Hunvalddal szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt vizsgálati fogságba helyezésére, ám ez önmagában nem igazolta 31 hónapos előzetesét. Hunvald György több mint 30 millió forintot követelt a magyar államtól különböző jogcímeken, ezt azonban az Európai Bíróság túlzottnak ítélte.

Elutasították Kaiser Ede kártérítési igényét

Elutasították Kaiser Ede kártérítési igényét

A megismételt elsőfokú eljárásban is elutasította Kaiser Edének a rendőrséggel, az ügyészséggel és a bíróságokkal szemben a móri ügy kapcsán előterjesztett kártérítési igényét hétfőn a Szegedi Törvényszék. A nyolc halálos áldozattal járó 2002-es móri bankrablás elkövetésének vádjával először elítélt, majd jogerősen felmentett Kaiser Ede - aki más bűncselekmények miatt jelenleg is szabadságvesztését tölti - közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítéseként 25 millió forintot követelt a Nemzeti Nyomozó Irodától, a Legfőbb Ügyészségtől, a Fővárosi Törvényszéktől és a Fővárosi Ítélőtáblától. Másfél órás indoklásában Cseh Attila bíró elmondta, a kártérítési igény akkor lett volna alapos, ha a büntetőeljárásban az alperesek olyan kirívóan súlyos jogszabály-értelmezési vagy -alkalmazási hibát követtek volna el, amelynek következményeként ítélték volna el Kaiser Edét a móri bankrablás miatt.

Túlzsúfolt börtön miatti kártérítés

Túlzsúfolt börtön miatti kártérítés

Újabb esetekben ítélt meg állami kártérítést magyaroknak az Emberi Jogok Európai Bírósága - közölték kedden Strasbourgban, a testület székhelyén. Az egyik esetben egy szolnoki lakos panaszának adott helyet a bíróság. Az 1947-ben született illető azért perelte be a magyar államot, mert előzetes letartóztatása alatt túlzsúfolt börtönben tartották 2006 szeptemberétől 2008 októberéig. A bíróság embertelen és megalázó bánásmód miatt 12000 euró kártérítést és 2000 euró költségtérítést ítélt meg neki az Európai Emberi Jogi Konvenció 3. cikkére hivatkozva. A másik esetben a végkielégítése egy részének 98 százalékos megadóztatása miatt fordult a bírósághoz egy budapesti minisztériumi alkalmazott, akit 2011. július 28-án, 30 évi munka után elbocsátottak, és a végkielégítéséből 2,4 millió forintot ezen a szinten adóztattak meg. A nem jogerős ítéletben 11000 euró kártérítést és 6000 euró költségtérítést ítélt meg neki a bíróság a konvenció első jegyzőkönyvének első, a tulajdonjog sérthetetlenségét kimondó cikkére alapozva. http://hudoc.echr.coe.int/s ites/eng-press/pages/search.aspx?i=003-4 5 58541-5506190 Népszava online 2013.11.05.

Kártérítést kapott Cozma gyilkosa

Kártérítést kapott Cozma gyilkosa

Több hónapot töltött ártatlanul előzetesben testvérével együtt Sztojka Iván, a mezőszilasi Prikkel- házaspár meggyilkolásáért. Az állam rendőrségi kártérítésben részesítette őket. Ötmiiló forintos rendőrségi kártérítés járt a Marian Cozma meggyilkolásáért elítélt Sztojka Ivánnak, valamint testvérének, R. Róbertnek - írta a keddi Blikk. A testvéreket a Prikkel-házaspár megölésének gyanújával több hónapig előzetes letartóztatásban tartották, utóbb azonban kiderült, hogy nem ők a gyilkosok. Sztojkáékat az egyik bűnös vallomása alapján tartották fogva.

Magánzárkában felejtették

Magánzárkában felejtették

Majdnem két évig magánzárkában 'felejtették' Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelentette: Az amerikai polgárjogi kártérítések történetében példátlan, 15,5 millió dolláros kártérítést kap egy férfi, akit 22 hónapon át 'felejtettek' magánzárkában egy új-mexikói megyei börtönben - közölte pénteken internetes kiadásában a CNN. Stephen Slevint, akit 2005-ben amiatt fogtak el, mert a gyanú szerint lopott autót vezetett ittasan, sohasem állították bíróság elé. Azért különítették el a többi rabtól, mert a korábban elmeorvosi kezelést kapott férfin a depresszió jelei mutatkoztak.

Kártérítési perre készül Balla Irma fia

Kártérítési perre készül Balla Irma fia

Bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla. Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség a nő fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Schönstein bűncselekmény hiányában felmentését kérte. Schönstein Sándor a jogerős ítéletet megkönnyebbülten vette tudomásul, bár - mint az MTI tudósítójának elmondta - szerette volna, ha bűncselekmény hiányában mentik fel. Magyar György védőügyvéd megismételte korábbi álláspontját, hogy az ítélet nem a védő sikere, hanem az igazságszolgáltatás diadala, képes volt ugyanis arra, hogy az első bíróság óriási szakmai hibáját korrigálja. Védencét - mint mondta - hat és fél éven keresztül anyagyilkosként kezelték, holott nem ő ölte meg édesanyját. Közölte azt is, hogy ügyvédi irodája védencétől megbízást kapott a kártalanítási, illetve kártérítési eljárás megindítására.

Milliókat ért a négynapos börtönböjt

Milliókat ért a négynapos börtönböjt

4.1 milllió dolláros kártérítést kapott ... Egy perc múlva érted jövünk!- mondták a kínai bevándorlók fiának az amerikai börtönben. Aztán négy napig felé sem néztek, Daniel Chong nem kapott sem enni, sem inni. A 25 éves diák a saját vizeletét itta és a mamájához imádkozott. Sajnálom mama!- ezt akarta neki utoljára üzenni ám elájult. Öt napig tartott, amíg a kórházban magához térítették, leállt ugyanis a veséje és sok más egészségügyi problémája is akadt a 25 éves fiatalembernek.

45 milliós kártalanítás - perújítás

45 milliós kártalanítás - perújítás

Perújítást rendelt el a Debreceni Ítélőtábla az újszentmargitai idősebb Burka Ferenc és ifjabb Burka Ferenc ügyében, akik indokolatlan börtönbüntetésük miatt a Magyarországon valaha megítélt legmagasabb összegű állami kártalanítást kapták. Az összesen 45 millió forintból az apa 20, fia pedig 25 milliót kapott. Korábban azzal vádolták őket, hogy 1999 márciusában Újszentmargitán megöltek egy embert. A vád szerint az egyik helyi kocsmából távozó férfit hazáig követték, majd otthonában meggyilkolták és kirabolták. Apát és fiát összesen 28 év fegyházra ítélték. Ezt az ítéletet később hatályon kívül helyezték, a megismételt eljárás után pedig bizonyíték hiányában mindkettőjüket felmentették. Sőt, 45 millió forintos állami kártalanítást is kaptak. Idén tavasszal a Debreceni Fellebbviteli Főügyészségre hivatkozva az MTI közölte, hogy az ügyben újabb bizonyítékok merültek fel. A perújítás tényét a Debreceni Ítélőtábla szóvivője is megerősítette, de részleteket nem árult el a folyamatban lévő eljárásról.

3,5 milliót fizet az Állam a rabnak

3,5 milliót fizet az Állam a rabnak

Tizenkétezer eurót (körülbelül 3,6 millió forintot) ítélt meg a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága egy volt elítéltnek első fokon. A hatvan év körüli F. Sándor azt sérelmezte, hogy három négyzetméternél kisebb területen, embertelen körülmények között kellett letöltenie hat évnél hosszabb börtönbüntetését. Egyúttal felhívták a magyar hatóságok figyelmét, hogy változtassanak a jelenlegi állapotokon.

Tuti menü